Irrigatiemonitoring uitgebreid naar vaste beregeningsinstallaties

De toepassing van de Crodeon Reporter voor het opvolgen van irrigatie maakt ondertussen al geruime tijd deel uit van het assortiment monitoringsystemen van Crodeon. Tot nog toe werd het systeem enkel geïnstalleerd op mobiele beregeningsinstallaties, namelijk op haspels.

Op vraag van een klant wordt de functionaliteit deze maand uitgebreid om ook op vaste beregeningsinstallaties gemonteerd te worden. Het systeem maakt dan gebruik van dezelfde sensoren als voorheen, maar met aangepaste software en firmware.

Een vaste beregeningsinstallatie staat in voor het irrigeren van één bepaald perceel. Zowel outdoor als in serres komen deze installaties voor. Een lange balk beweegt geleidelijk over de lengte van het perceel, en voorziet alle planten evenredig van water.

Ook bij deze irrigatiemethode geldt dat de gebruiker gebaat is bij het opvolgen van het proces. Zowel voor het plannen van de werkdag, als voor het maximaal inzetten van de installatie is dit van groot belang. Met de Crodeon Reporter kan de status live worden opgevolgd via internet, en bovendien stuurt het systeem een waarschuwing als het proces afgelopen is, of halverwege vastloopt.

Neem contact op met Crodeon voor meer info over irrigatiemonitoring.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.