Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een lijst van veelgestelde vragen. Mocht u ook hier niet het antwoord op uw vraag vinden, contacteer ons dan via mail of telefoon.

Het monteren en opstarten van een Reporter duurt slechts enkele minuten. Wanneer u het toestel ontvangt, is het reeds vooraf geconfigureerd en ingesteld. U hoeft enkel aan te melden op het Crodeon Dashboard en de sensoren aan te sluiten. Via het Dashboard kunt u met 1 klik de Reporter inschakelen om te beginnen meten. Daar heeft u ook de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen, zoals het meetinterval en de alarmlimieten.

Met de Crodeon Reporter moet u vooral tijd besparen, en geen tijd verliezen. Daarom zorgt Crodeon dat de opstart en activatie zorgeloos en vlug verloopt. U moet zich als klant geen zorgen maken over software, connectiviteit en hosting.

Neen. De Reporter heeft een industriële simkaart aan boord om via GPRS (2G) met internet te verbinden. U hoeft dus geen Wi-Fi of ethernet te voorzien. De simkaart wordt door Crodeon vooraf geïnstalleerd zodat u zelf ook geen abonnement hoeft af te sluiten.

Ja. Crodeon biedt een Rest-API aan die u als klant vrij kunt gebruiken. Hiermee is het mogelijk om met uw eigen applicatie alle data van uw Reporter in real-time uit het Dashboard op te roepen. Neem gerust contact op voor meer informatie over deze API en wat u ermee kunt doen.

Absoluut. De Crodeon Reporter is een draadloos monitoringsysteem dat u in staat stelt om snel en betrouwbaar sensoren uit te lezen met live rapportering naar de cloud. De veelzijdigheid van de Reporter en de beschikbaarheid van de Rest-API maken hem uiterst geschikt om uw projecten mee te realiseren. Vaak wordt de Reporter ingezet door softwarebedrijven, consultants of digital agencies die op zoek zijn naar een betrouwbare en inzetbare hardwarecomponent voor hun project. Neem gerust contact op om te bespreken hoe de Reporter uw ontbrekende schakel kan worden.

Het jaarabonnement van de Crodeon Reporter omvat vier luiken:

  • De draadloze GPRS-verbinding van de Reporter, inclusief het versturen van alarmmeldingen per SMS.
  • Gebruik van het dashboard en de hosting en back-ups van alle data in de cloud.
  • Service en intensieve ondersteuning door Crodeon, telefonisch en per e-mail.
  • Opvolging van de gezondheid van uw Reporter door Crodeon. Mocht er iets aan het toestel mankeren dan wordt u hier binnen de 24 uur van op de hoogte gebracht.

Deze formule draagt bij aan het principe “monitoring zonder zorgen”, waar Crodeon voor staat. De Reporter is er om zorgen weg te nemen, en niet om zorgen te creëren.

Als de interne antenne van uw Reporter niet volstaat, dan kan een externe antenne voorzien worden. Deze antenne heeft een kabel van 10m en stelt u in staat om probleemloos in kelders of in geïsoleerde ruimtes een Reporter te monteren. Neem contact op als u vragen heeft over connectiviteit of bereik in bepaalde landen.

De Reporter is IP67 waterdicht en kan dus perfect onder alle weersomstandigheden werken. U hoeft geen extra behuizing te voorzien. Het toestel is ontworpen om voor de gebruiker altijd out-of-the-box inzetbaar te zijn, zowel binnen als buiten.

De Reporter heeft een interne Li-ion batterij aan boord. Hierdoor kan het toestel perfect blijven werken als de netstroom uitvalt. Afhankelijk van het ingestelde meetinterval en de aangesloten sensoren kan de Reporter nog 2 dagen tot 3 weken blijven rapporteren zonder stroomtoevoer. Voor toepassingen waar netstroom afwezig of onbetrouwbaar is, kan zonne-energie een oplossing bieden (zie volgende vraag).

Jazeker. Voor toepassingen in afgelegen gebieden of bijvoorbeeld in de landbouw, voorziet Crodeon bij de Reporter een 10w zonnepaneel (afmetingen: 35cm x 30cm). Zo heeft de Reporter alles aan boord om overdag op te laden en zonder problemen meerdere nachten te overbruggen, zelfs op een laag meetinterval.

De Reporter ondersteunt zowel digitale als analoge sensorprotocollen. Dit laat ons toe om een brede waaier van sensoren aan te sluiten. Een aantal sensoren kan Crodeon uit stock leveren, maar wij raden u aan om contact op te nemen voor specifieke metingen. Vaak wil de klant een sensor gebruiken waar hij/zij reeds ervaring mee heeft. In dat geval bekijken wij graag hoe de sensor in kwestie gekoppeld kan worden met de Reporter.

Het Crodeon Dashboard is een web-app die perfect op smartphones, tablets, laptops en pc’s weergegeven wordt. Op uw smartphone (Android of iPhone) kunt u het Dashboard als app op uw startscherm toevoegen. Zo heeft u met één tik op het Crodeon icoon rechtstreeks toegang tot de live meetwaarden van uw Reporter.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.